Nieuws

Van bijbaantje in de fabriek naar CNC Frezer

Als echte Udenaar kwam Lars al vroeg in aanraking met DKH. Een bijbaantje in de fabriek zorgde ervoor dat hij al op jonge leeftijd enthousiast werd voor een loopbaan als CNC Frezer. Een opleiding als allround verspaner en verspaningstechnoloog volgden en inmiddels is Lars 6 jaar in dienst bij DKH. Waar het begon met schoonmaakwerkzaamheden en wat kleine klusjes, is Lars ondanks zijn jonge leeftijd van 24 jaar, een meer dan gewaardeerde kracht achter de freesbank in het team van DKH.

Wat houdt je werk precies in?

“Ik ben CNC-frezer en programmeur, dat betekent in het kort dat ik zelf van A tot Z verantwoordelijk ben voor de producten die uit de machine komen. Van het programmeren tot het eindproduct; ik ben dus zowel achter de computer als achter de machine te vinden. Als er een nieuw product gemaakt moet worden, krijg ik vanuit het bedrijfsbureau een 3D model en tekening, dat is voor mij de basis om het product te kunnen programmeren. Vervolgens ben ik ook degene die er daadwerkelijk voor zorgt dat het juiste eindproduct geleverd wordt. Uiteraard doe ik dat ook deels samen met collega’s, bijvoorbeeld als het gaat om het technisch controleren en meten van de producten.”

Wat maakt het werken bij DKH zo leuk?

“We zijn een jong team met leuke collega’s. Iedereen staat voor elkaar klaar en is altijd bereid te helpen. Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen en als dat betekent dat je een keer een fout maakt, is dat niet erg. Zolang je er maar van leert! De werksfeer is erg goed, zeker ook als er een feestje is. Ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk.“

Collega’s omschrijven Lars als een man die het vak echt in de vingers heeft: “Hij kent alle machines en weet precies wat hij moet doen. En dat al op deze leeftijd! Heel fijn om zo iemand in het team te hebben.”