Nieuws

Andy Verbrugge – Voorman draaierij

De kennismaking van Andy met DKH is op zijn minst bijzonder te noemen. Ooit begonnen als leerling frezer en in het bezit van een MBO niveau 2 opleiding op dat gebied, kwam hij via zijn broer in de elektro terecht. Al snel concludeerde Andy dat zijn toekomst daar niet lag, maar hij bleef toch nog enkele jaren in dienst van het betreffende bedrijf. Toen hij in die functie bij DKH over de vloer kwam om lampen op te hangen, begon de verspaning weer te kriebelen. Andy trok de stoute schoenen aan en mailde Francois van Hirtum, destijds directeur, of er mogelijkheden waren om bij DKH aan de slag te gaan. Dat bleek een schot in de roos: een niveau 3 opleiding volgde en Andy ging aan de slag op de draaierij. Inmiddels is Andy hier meewerkend voorman, wat betekent dat hij naast zijn werk achter de draaibank ook verantwoordelijk is voor diverse taken ‘achter de schermen’. Van het meekijken met de planning tot zorgen dat alle deadlines gehaald worden.

Wat maakt het werken bij DKH leuk?

“Er is veel uitdaging in het werk en je krijgt hier de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren. Als je hier de kansen pakt die je krijgt, kun je heel ver komen. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig met de implementatie van een CAD-CAM systeem voor het draaien, wat tot nieuwe inzichten leidt. Daarnaast vind ik de functie van meewerkend voorman die ik nu heb erg leuk. Ik sta zelf nog achter de draaibank en ik kan me op andere gebieden ontwikkelen. Ik ben van mening dat je mensen niet kunt coördineren als je niet weet wat ze doen, dus ik vind het belangrijk (en leuk) om zelf ook te blijven draaien.”

Merk je verschil nu DKH onderdeel is van Andra Tech Group?

“Je merkt dat de organisatie nu groter is, er is meer structuur aangebracht. Bovendien levert het extra kansen op: we krijgen de kans om met nieuwe systemen te gaan werken, zoals nu met het CAD-CAM systeem. We kunnen dan bijvoorbeeld ook met zusterbedrijf Visietech in Schijndel kennis en informatie delen.”

Ook interesse in een functie als draaier bij DKH? We zoeken nog collega’s! Bekijk hier de vacature: https://werkenbijandratech.nl/ad/cnc-draaier-dagdienst/q2a1by